ΝΕΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: «ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

 

Εν μέσω κρίσης τοπικής εθνικής και παγκόσμιας που εγκυμονεί τον Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο όλων εναντίον όλων, μας απομένει ένα μοναδικό όπλο υπεράσπισης του όλου  ανθρώπου τού πολιτισμού και τής δημοκρατίας ως ανθρωπιάς-φιλανθρωπίας και καλοσύνης. Η παιδεία η καλύτερα ο έρωτας Παιδείας και Σοφίας. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόση ανάγκη εμβάπτισης κατά το σώμα και το πνεύμα στην διαχρονική ελληνική. Παιδεία, δεν γνωρίζω αν υφίσταται και άλλη, από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι το Βυζάντιο και από εκεί μέχρι σήμερα. Αυτή η διαχρονική ελληνική εμπειρία είτε ως αρχαία σοφία είτε ώς χριστιανική αγιότητα και ανιδιοτελής Έρως του προσώπου είναι ο χώρος που πρέπει να εμβαπτίσουμε τα σώματα μας και το πνεύμα μας προκειμένου να καταστούν φορέας παγκόσμιας ειρήνης και ανθρωπιάς παγκόσμιας αναγνώρισης του ανθρώπου και τού Θεού ως πρόσωπο  και όχι ως φύση απρόσωπο και μηχανιστική, αυτόματο και ρομπότ. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε το ένα και μοναδικό έργο…Να καταστεί η Ελλάδα παγκόσμιο Σχολείο Πολιτισμού…όχι τυπικά και παθητικά αλλά ουσιαστικά και ενεργά με την συμμετοχή όλων των ευαίσθητων και αισθαντικών ελλήνων και Φιλελλήνων.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το Εργαστήριο Θεάτρου ΠΑΥΣΙΣ παράλληλα με την κύρια δράση του, που είναι η μελέτη της Παιδαγωγικής του Θεάτρου και της Εμψύχωσης σε επιστημονικό και καλλιτεχνικό πεδίο, οργανώνει σειρά διαλέξεων και δρώμενων, για τα μέλη και τους φίλους της Ομάδας Θεάτρου ΠΑΥΣΙΣ, από τον Ιανουάριο του 2016 στον Πολυχώρο ΑΙΤΙΟΝ (Τζιραίων 8-10, Μετρό Ακρόπολη, έξοδος Αθ. Διάκου, δεύτερο στενό αριστερά, τηλ: 2130256666), που θα πραγματοποιούνται την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, με θεματική: Πολιτισμός και Τέχνη.

Στους παρακάτω δύο δεσμούς μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη του κ. Γιώργου Παύλου, Αναπλ. Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα: «Παιδεία για ελεύθερους ανθρώπους: Αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο και Σύγχρονος κόσμος», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016.

Στην εκδήλωση ο μουσικός και καραγκιοζοπαίκτης Γιάννης Βουλτσίδης παρουσίασε ποιήματα του Ανακρέοντα (από τα Άβδηρα της Θράκης, 6ος αι. π.Χ.). Μουσική: Γιάννης Βουλτσίδης, μετάφραση: Ντίνος  Χριστιανόπουλος

 Δεσμός – ΜΕΡΟΣ Α΄ (link) 1

Content not available.
Please allow cookies by clicking Accept on the banner

Δεσμός – ΜΕΡΟΣ Β΄ (link) 2

Content not available.
Please allow cookies by clicking Accept on the banner

 

 img_0636

Have your say