ΝΕΑ

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑΛΗΣ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΟΡΦΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΟΕΡΓΟ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Ο παρών τόμος των Πρακτικών της Επιστημονικής Διημερίδας, με τίτλο: Η Σύνοδος των Τεχνών στο σημερινό Σχολείο, που διοργανώθηκε στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014 στη Σχολή Επιστημών Αγωγής, στην Αλεξανδρούπολη, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θ. Γραμματά, δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο 2014 στην Αλεξανδρούπολη, με ISBN: 978-960-93-6446-1 και αριθμεί 624 σελίδες.
Ο τόμος περιλαμβάνει σαράντα οκτώ (48) εργασίες κατηγοριοποιημένες σε τρία μέρη: εισηγήσεις, καλλιτεχνικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια. Ειδικότερα, οι τριάντα μία (31) εισηγήσεις οργανώνονται στα κεφάλαια: Εκπαιδευτική Πολιτική και Παιδεία, Αναλυτικό Πρόγραμμα και Εκπαιδευτική Έρευνα, Γλώσσα και Λογοτεχνία, Εικαστική Αγωγή, Μουσική Παιδεία, Διερευνητική Δραματοποίηση, Μουσειακή Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή. Αντίστοιχα στις καλλιτεχνικές δράσεις περιλαμβάνονται τέσσερις (4) εργασίες και στα βιωματικά εργαστήρια δεκατρείς (13), οι οποίες προέκυψαν από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Διημερίδα.

Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να ανακινήσει τον προβληματισμό για τη θέση και τη συνεργασία των Τεχνών στο σημερινό σχολείο και να στρέψει το ενδιαφέρον των εμπλεκόμενων φορέων στο διάλογο για την αναβάθμισή τους.

Ο Επιμελητής της Έκδοσης των Πρακτικών

Σίμος Παπαδόπουλος

Λέκτορας ΠΤΔΕ / ΔΠΘ

Επιστημονικός Υπεύθυνος Δράσης 4 Προγράμματος ΘΑΛΗΣ

Σημείωμα για την έκδοση του συλλογικού τόμου

Σημείωμα για την έκδοση του συλλογικού τόμου

Σημείωμα για τη παραλαβή του συλλογικού τόμου

Σημείωμα για τη παραλαβή του συλλογικού τόμου

Συλλογικός τόμος

Συλλογικός τόμος

EXOFYLO-H SYNODOS TON TEXNON STO SHMERINO SXOLEIO

Have your say