ΝΕΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΝΟΥ, Ομ. Καθηγητη ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΕ ΘΕΜΑ: “Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ”

Το Εργαστήριο Θεάτρου ΠΑΥΣΙΣ, παράλληλα με την κύρια δράση του, που είναι η μελέτη της Παιδαγωγικής του Θεάτρου και της Εμψύχωσης σε επιστημονικό και καλλιτεχνικό πεδίο, οργανώνει για τα μέλη και τους φίλους της Ομάδας Θεάτρου ΠΑΥΣΙΣ από τον φετινό Ιανουάριο σειρά διαλέξεων και δρώμενων με θεματική: Πολιτισμός και Τέχνη, στον Πολυχώρο ΑΙΤΙΟΝ (Τζιραίων 8-10, Μετρό Ακρόπολη, έξοδος Αθ. Διάκου, δεύτερο στενό αριστερά, τηλ: 2130256666).

Σε αυτό το πλαίσιο σας προσκαλούμε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 6.30 μ.μ., στην ένατη συνάντηση της σειράς, στη διάλεξη του κ. Γιώργου Σπανού, Ομ. Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα:«Η λειτουργία της Μνήμης στην Ποίηση και την Ποιητική του Γιώργου Σεφέρη».

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ

Γιώργος Σπανός

Ομ. Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

45 χρόνια από  την ημέρα (20-9-1971) του θανάτου του Γιώργου Σεφέρη ο κύριος Συμεών Παπαδόπουλος μου ζήτησε να συμμετέχω με εισήγηση στην πνευματική συνάντηση που φιλοξενείται από το «Αίτιον». Η σκέψη μου πήγε στον Γιώργο Σεφέρη και στην επικαιρότητα της ποίησής του. Η συγκυρία της κρίσης που βιώνει η κοινωνία και ο λαός μας μου θύμισαν τον προβληματισμό και τη μαρτυρία που προσφέρει η ποίησή του. Αναζήτησα τη λειτουργία της μνήμης (μια σημαντική παράμετρο – υπαρξιακό στοιχείο) και επέλεξα κάποια κείμενα προς συν-ανάγνωση, διάλογο και προβληματισμό.

Content not available.
Please allow cookies by clicking Accept on the banner

Have your say